Expositie Schierste Ploatje start tour door Oost-Groningen

Expositie Schierste Ploatje start tour door Oost-Groningen

Expositie Schierste Ploatje start tour door Oost-Groningen Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
Karin Sauselé-Bakker - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Geschreven door:
, 29 juli 2022

E-mail Karin Sauselé-Bakker Linkedin

In 2021 won Carmen Rademaker op overtuigende fotowedstrijd Schierste Ploatje. Nu zijn haar prachtige foto’s te bewonderen in een expositie. Deze expositie is vanaf 30 juli tot en met 31 maart te bewonderen op een drietal locaties. Start van de expositie is bij Hoogheem Erfgoed & Logies, waar tegelijkertijd het eerste deel van het Museum Oldambtster landbouw en landschap opent.

Openingstijden

Op zaterdag 30 juli wordt de expositie om 11.00 uur officieel geopend voor genodigden. Vanaf 12.00 uur is het die dag ook voor publiek toegankelijk. Vervolgens is de expositie tot 2 oktober iedere zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk voor publiek.

Komt u ook de expositie en het museum bekijken? Beleef de Graanrepubliek. Even genieten met een heerlijk kopje koffie of thee met appeltaart.

Museum

De grote schuur van de boerderij staat vol met prachtige oude en oude Oldambtster landbouwmaterialen, gereedschappen en bijzondere snuisterijen. Het museum is nog in ontwikkeling, maar de grote landbouwcollectie is al wel te zien.

Tour

In oktober vertrekt de expositie naar de bibliotheek in Finsterwolde, waar hij tot het einde van het jaar te bezoeken is. Van januari tot en met maart 2023 doet de expositie haar laatste locatie aan, De Graanrepubliek in Bad Nieuweschans.

Op de foto staat een van de winnende foto's van Carmen Rademaker.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Mede mogelijk gemaakt door
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Boederijenfonds  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Europese Commissie ELFPO  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Provincie Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
Opening museum vanaf ... - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Opening museum vanaf ...

7 mei 2024 - Dit jaar start ons museumseizoen iets later dan gepland. Door de herinrichting van het museum staat alles op zijn kop. We zijn daarom geopend elke woensdag en zondag van 13 tot 16 uur vanaf ....... lees verder »

Winnaar Pieter van Vollenhovenprijs 2023 - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Winnaar Pieter van Vollenhovenprijs 2023

29 november 2023 - Hoeraaaa! Wij zijn ontzettend blij en trots dat we de Pieter van Vollenhovenprijs 2023 hebben gewonnen met de restauratie en herbestemming van onze boerderij! Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven komt de... lees verder »

Contact via Whatsapp