Museum

Museum - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Het landbouw en landschapsmuseum Oldambt is gevestigd in een prachtige Oldambtster boerderij van het oudste type uit 1771. Het staat op de vette klei in het weidse polderlandschap met indrukwekkende boerderijen dat door de eeuwen heen ontwikkeld en gevormd is door monnik, boer en natuur.

Het museum is nog in ontwikkeling. Op dit moment bestaat het uit een gevarieerde collectie van grote landbouwwerktuigen, tot aan kleine huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. De gehele collectie komt uit het Oldambt en/of is daar gebruikt in de periode van rond 1700 tot eind jaren `60. De collectie bestaat uit een eigen verzameling, maar ook van schenkingen van boeren uit het Oldambt.

Wat nog niet te zien is, is de ontwikkeling van het landschap in het gebied en de relatie tussen de landbouw en het landschap. Daarnaast zijn nog niet alle handgereedschappen te zien. Ook wordt er gewerkt aan de restauratie van de stallen en diverse onderdelen van de collectie zoals een combine en dorsblok.

Museum - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Bezoekersinformatie

Van mei tot oktober is het museum elke woensdag en zondag geopend van 13 uur tot 16 uur.

Entreeprijzen 2024:
Volwassenen € 3,-
Kinderen van 5 t/m 11 jaar € 1,50
Kinderen t/m 4 jaar gratis

Groepsrondleidingen tijdens openingstijden gratis (alleen entree)
Groepsrondleidingen buiten openingstijden € 50,- (plus entree)

Fotoshoot in schuur, boomgaard, kapschuur, logies of stallen € 75,-
Trouwceremonie in de schuur, boomgaard of kapschuur € 300,-

Voor rondleidingen of andere activiteiten kunt u ook terecht buiten de reguliere openingstijden, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Voor vergaderingen of bijeenkomsten in kleine groepen kunt u het hele jaar ook terecht in onze logies. Met diverse koffie- en luncharrangementen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij hebben geen vaste arrangementen, maar maken graag een passende offerte.

Mede mogelijk gemaakt door
  • Europese Commissie ELFPO  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Provincie Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • Boederijenfonds  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
  • LEADER Oost-Groningen  Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda
Winnaar Pieter van Vollenhovenprijs 2023 - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Winnaar Pieter van Vollenhovenprijs 2023

29 november 2023 - Hoeraaaa! Wij zijn ontzettend blij en trots dat we de Pieter van Vollenhovenprijs 2023 hebben gewonnen met de restauratie en herbestemming van onze boerderij! Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven komt de... lees verder »

Decemberarrangement met kerstpakket - Hoogheem Erfgoed & Logies Nieuwolda

Decemberarrangement met kerstpakket

26 november 2023 - Boek nu uw decemberverblijf en ontvang een kerstpakket met lokale lekkernijen cadeau (twv 75,- euro) om heerlijk van te genieten. Dit arrangement is geldig voor boekingen van minimaal 6 nachten in... lees verder »

Contact via Whatsapp